Derfor er en Tjekkoslovakisk ulvehund en fascinerende hunderace

Den tjekkoslovakisk ulvehund, også kendt som ”Ceskoslovenský Vlčák” eller blot CSV, er en af de mest sjældne hunderacer i verden. Oprindeligt blev de opdrættet i Tjekkoslovakiet som arbejdshunde til eftersøgning og bevogtning, men de blev næsten helt udryddet under Anden Verdenskrig, men blev til sidst genoplivet af en dedikeret gruppe opdrættere. Det er let at se, hvorfor disse hunde er værdsat for deres intelligens og arbejdsvillighed – de er typisk mellem 60 til 80 cm høje og kan veje op til 50 kilo, hvilket gør dem både stærke og adrætte. De har også en usædvanlig lang levetid, idet mange lever rigtigt mange år hvilket også gør, at det er en følgesvend som man skal være forberedt på at have omkring sig længe. Hvis du gerne vil vide mere om denne fascinerende hunderace, kan du med fordel læse med i denne artikel.

Kendt for sit rolige sind

Det er dog ikke kun deres fysiske formåen, der gør dem til en eftertragtet race – CSV’er har et roligt opførsel og er kendt for at skabe dybe forbindelser til deres ejere. For at træne en tjekkoslovakisk ulvehund med succes er det vigtigt at have tålmodighed og konsekvens samt en stærk forståelse for hundeadfærd. Med den rette pleje og opmærksomhed kan disse hunde være hengivne ledsagere for aktive familier eller enkeltpersoner. I betragtning af deres sjældenhed skal potentielle ejere dog være forberedt på det ansvar, der følger med ejerskabet af en så unik hunderace. Alt i alt er den tjekkoslovakiske ulvehund fortsat et spændende valg for dem, der er på udkig efter en usædvanlig hunderace som har mange fordele, både hvis man bor alene, er et par eller en familie. Det er dog værd at bemærke at det er en hunderace der kræver rigtigt meget, så det er ikke den bedste race, til familier med små børn hvor man har travlt nok i forvejen.

Sådan finder du en tjekkoslovakisk ulvehund

Hvis man er interesseret i denne race, så skal man være forberedt på at det bliver utroligt svært at finde en hvalp til salg. Det er en forholdsvis sjælden race hvilket gør, at der er meget få opdrættere og avlere, der beskæftiger sig med den. Så hvis man er stålsat på at få en hvalp, skal man være forberedt på at det kræver omfattende research at finde frem til et kennel, eller en privat avler eller opdrætter, der har netop denne race. Det kan være at det er nødvendigt at søge udenfor landets grænser, da det også i Danmark er en ekstremt sjælden race. Når du endelige finder en opdrætter, så er det ikke engang sikkert at det er muligt at købe en hvalp. På grund af sin sjældenhed er der stort interesse for hvalpene, hvilket gør at de oftest er afsat inden man overhovedet finder frem til en opdrætter eller avler der sælger dem. Med lidt research og tålmodighed burde det dog være muligt, så længe man er klar over hvad det indebærer og koster.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]