Sushi Vejle – find byens bedste sushi!

Sushi Vejle – find det her!

Er du på udkig efter lækker, frisk og velsmagende sushi i Vejle? Så er du kommet til det rigtige sted!

Vi har her samlet vores bud på det bedste sushi Vejle har at byde på. Vi håber du får en fantastisk sushi oplevelse!

Det bedste sushi Vejle har at byde på

OasiaNAMNAM SUSHIAtami Sushi Restaurant
Sushi Mania VejleNara SushiVejle Sushi Hus

Bemærk at ovenstående liste er redaktionens yndlings sushisteder i Vejle, i vilkårlig rækkefølge. Synes du at der mangler en sushirestaurant på listen, er du meget velkommen til at kontakte os ved at klikke her, og komme med et forslag! 🙂

Sushi Vejle – en gennemgang over de bedste steder

Hvad er forskellen på de forskellige restauranter? Er der running sushi? Er det all-you-can-eat? Kan de levere? Er det kun takeaway?
Der er mange spørgsmål der melder sig når man skal vælge en sushirestaurant, og dem vil vi gerne hjælpe med at opklare. Se vores nemme oversigt omkring vores favorit sushi i Vejle.

RestaurantTake-awayAll you can eatRunning sushiÀ la carte
Oasia
NAMNAM Sushi
Atami Sushi 
Sushi Mania
Nara Sushi
Vejle Sushi Hus

Vi håber tabellen har hjulpet dig på vej, og givet dig et overblik over dine muligheder!

Er du på jagt efter andre madoplevelser i Vejle? Så tag et kig på vores store guide over restauranter i Vejle.

Sushi Vejle - find en oversigt over de bedste sushirestauranter i Vejle her!

Sådan vælger du en sushi restaurant

Udover vores guide til de bedste steder at få sushi Vejle, giver vi dig her nogle tommelfingerregler, som du kan følge når du næste gang leder efter et sted at spise sushi.

 1. Et godt ry er en god indikator
  Som hovedregel kan du godt gå ud fra, at et sted du har hørt mange gode ting om, fra flere forskellige kilder, er et rigtig godt sted.
  Vi giver i øvrigt vores varmeste anbefalinger til de sushi steder der står noteret ovenfor.
 2. Undgå klæg og svampet tang
  Hvis f.eks. stykker med Gunkanmaki var helt friske, ville tangen, eller norien, som det kaldes, være helt sprødt, og være meget smagfulde.
 3. Kompetent betjening er et must
  De ansatte på stedet skal være rimelig vidende omkring sushien – fiskens oprindelse, friskhed og tilberedningen skal helst være noget personalet har helt styr på!
 4. Fiskelugt er no-go!
  Hvis det lugter kraftigt af fisk, skal du dreje rundt på hælene og forlade restauranten. Det er et klokkeklart tegn på at fisken ikke er frisk, eller det halter med rengøringen på stedet. Denne tommelfingerregel er også god at huske, når du handler fisk i f.eks. supermarkedet.

Sushi for begyndere

Er du helt ny indenfor sushi? Eller vil du bare vide hvorfor man f.eks. får wasabi og ingefær til sin sushi? Så tjek denne hurtige guide ud.

Så, altså, hvorfor serveres sushi med wasabi, soya og ingefær? Lad os se på det, og derefter finde den perfekte fremgangsmåde at spise sushi på, til når du skal besøge en af de dejlige restauranter der tilbyder Sushi i Vejle.

Wasabi minder lidt peberrod, og den er ekstremt kraftig, spicy og krydret – men ikke på samme måde som chili er spicy og krydret. Det brænder i næsen, og har en helt vild varme, men dette forsvinder inden for få sekunder. Mange mennesker, der leder efter et ekstra spark, blander noget af deres wasabi ind med sojasovs – men mere om det senere.

Sushi i Vejle - find din nye yndlings sushi restaurant!Den syltede ingefær er der dog af en anden grund. Syltet ingefær har en meget mild smag og en beroligende smag, som kan hjælpe dig med at komme over wasabi-brænderiet, og også “rydde smagen væk” fra din sidste sushirulle – og forberede dig til næste stykke eller ret. På den måde får du renset smagsløgene, så du er klar til rigtigt at smage på det næste stykke.

Okay, klar til at lære at spise sushi – på den traditionelle måde? Her er hvordan det skal gribes an.

 • Modtag din sushi fra kokken eller tjeneren.
 • Læg en lille mængde sojasovs i en skål eller på din tallerken.
 • Dyp et stykke sushi i sojasovsen. Hvis du vil have ekstra krydderi, skal du bruge dine spisepinde til at “børste” lidt wasabi på sushi.
 • Spis din sushi. Mindre stykker som nigiri og sashimi skal spises i en bid, men større ruller i amerikansk stil skal muligvis spises i to eller flere bidder.
 • Tyg sushien godt igennem, så smagen kan belægge indersiden af ​​din mund.
 • Hvis du går efter den autentiske japanske sushi oplevelse, og drikker sake sammen med din sushi, er det nu et godt tidspunkt at tage en slurk.
 • Tag et stykke syltet ingefær fra din tallerken og spis det. Du kan gøre dette imellem hver rulle eller hver bid.
  Dette hjælper med at rydde din gane, og rense dine smagsløg, og gøre dig klar til næste stykke sushi.
 • Gentag processen, indtil du er for mæt til at bevæge dig – eller hvis du løber tør for sushi!

Det var det! Dette er de grundlæggende regler for at spise sushi. Bemærk dog, at du behøver ikke at følge disse regler, hvis du ikke vil. Ingen vil dømme dig for at spise sushi på din egen måde. Disse retningslinjer hjælper dig dog med at maksimere smagen af ​​dit måltid, og de er traditionelle – og det er sjovt at følge traditionen, især når du spiser en ret med en historie så lang og interessant som sushi!

Er du i tvivl om noget, når du besøger en sushi restaurant i Vejle, så vil vi godt garantere dig, at personalet gerne vil hjælpe – og der er ingen der kigger skævt til dig, hvis du spiser med fingrene, eller ikke kan finde ud af at spise med pinde – det er helt ok! 🙂